Ohjeita taloyhtiössä asumiseen

Asuminen taloyhtiössä sujuu hyvin, kun huomioi myös muut asukkaat ja noudattaa yleisesti hyväksyttyjä asumisen sääntöjä.

MUUTTOILMOITUS

Muuttoilmoitus tulee lain mukaan tehdä aina, kun muuttaa pysyvästi asunnosta toiseen tai kun tilapäinen oleskelu toisessa osoitteessa kestää yli kolme kuukautta. Sen tulee kuitenkin olla maistraatissa viimeistään viikon kuluttua muutosta.

Muuttoilmoituksen voi tehdä helpoimmin sähköisessä asiointipalvelussa osoitteessa https://www.posti.fi/muuttoilmoitus/ (24 h/vrk) verkkopankkitunnusten tai postin käyttäjätunnuksen avulla.

Postin muuttoilmoituksen kautta ilmoitus menee valitessa myös maistraatille. Tarvittaessa pelkästään maistraatille voit tehdämuuttoilmoituksen täältä https://www.maistraatti.fi/fi/palvelut/muuttoilmoitus/

Taloyhtiölle muuttoilmoitus tulee tehdä kirjallisesti nettisivujemme kautta

osoitteessa https://www.hannuskoto.com/ tai käymällä isännöitsijän toimistossa.

YHTEYSTIEDOT

isännöitsijän yhteystiedot löydät helposti nettisivuilta https://www.hannuskoto.com/yhteystiedot/

AUTOPAIKAT

Autopaikat varataan pääsääntöisesti isännöitsijältä.

KOTIVAKUUTUS

Kaikilla taloyhtiöillä on vakuutus, joka korvaa vain kiinteistön rakenteille aiheutuneet vahingot. Se ei korvaa osakkaan tai vuokralaisen omaisuudelle aiheutunutta vahinkoa. Myös asukkaalla tulee olla oma kotivakuutus

.

SÄHKÖSOPIMUS

Uuden vuokralaisen tai huoneiston omistajan tulee tehdä huoneistokohtainen sähkösopimus aina muutettuaan uuteen asuinhuoneistoon.Asukas voi myös halutessaan kilpailuttaa sähkön myyjän.

Huolehdi sähkölaitteiden käytöstä ja kunnossapidosta. Älä käytä viallista sähkölaitetta, vaan korjauta tai vaihda se uuteen heti vian ilmettyä.

Ilmoita viipymättä isännöitsijälle viallisista huoneiston sähköjohdoista, pistorasioista ja katkaisijoista. Lamppujen ja sulakkeiden vaihto kuuluu asukkaalle.

JÄTEHUOLTO

Kaikilla on jätteiden lajitteluvelvollisuus. Taloyhtiön yhteiset jätepisteet on tarkoitettu vain normaalissa asumisessa syntyvälle ja kierrätettävälle jätteelle. Jätepisteeseen tai -katokseen ei saa viedä muutto- tai remonttijätteitä, kuten huonekaluja, kodinkoneita, purkujätteitä, tms.

Lapecon nettisivuilta löytyvät jätteiden lajitteluoppaat.

Metsähannuksentien risteyksessä on ns. pienkeräyspisteet, joihin voi viedä paperit, pienmetallit ja lasia.

PALOVAROITIN

Palovaroitin on pakollinen jokaisessa asunnossa Suomessa.

Palovaroittimen hankinta kuuluu asukkaalle ja huoneiston omistajalle. Pattereiden vaihtaminen kuuluu asukkaalle.

Palovaroittimia on oltava 1 kappale jokaisen huoneiston alkavaa 60 m²:n tilaa kohden.

Pidä palovaroitin toimintakunnossa vaihtamalla paristot kerran vuodessa. Vaihda palovaroitin uuteen vähintään 7-10 vuoden välein.

Vain toimiva palovaroitin varoittaa alkavasta tulipalosta,sekä antaa sinulle aikaa pelastautua ja kutsua apua.