Lämmitystolppien käyttö

Ohje asukkaille

Taloyhtiössä olevat lämmitystolpat vuokrataan isännöitsijältä. Vuokraaja maksaa tolpan käytöstä yhtiökokouksen vuosittain määrittämän kuukausivuokran.

Tolpan vuokra on mitoitettu sellaiseksi, että se riittää

  1. Kylmällä säällä ennen liikkeellelähtöä auton moottorin lämmitykseen ja samassa yhteydessä tapahtuvaan sisätilalämmittimen käyttöön kuitenkin niin, että sisätilalämmittimen käyttö on kielletty varastorakennusta lähinnä olevassa tolpassa.
  2.  Auton siivouksessa pölyimurin käyttöön.

Muunlainen käyttö on ehdottomasti kielletty

Roikkuva lämmitysjohto on vaarallinen.


Pelastuslaitos varoittaa, että lämmitysjohdon jättäminen roikkumaan vapaasti voi olla vaarallista esimerkiksi pihalla leikkiville lapsille.
Avoin pistorasiakotelo ja jännitteinen lämmitysjohto aiheuttavat sähköiskun vaaran. Jos pistokytkin putoaa vesilätäkköön tai lumisohjoon, se voi tehdä ympäröivän alueen sähköiseksi.Johto voi rikkoutua lumenluonnin yhteydestä, jolloin se on entistä vaarallisempi.


- Ota siis johto irti tolpasta, kun sille ei ole käyttöä, pelastuslaitos ohjeistaa.Avoimena oleva pistorasiakotelo voi houkutella myös ilkivallan tekijöitä. Pistorasiakotelon kansi on siis syytä pitää lukittuna.

ALÄ jätä johtoa lämmitystolppaan, kun poistut autolla parkkipaikalta